Graffetta kassen

Vinen er god til:

Tapas – Pasta – Pizza – Okse – Faste milde oste
Fakta
Land:  Italien
Region: Sicilien
Durer: Rød: Syrah

Hvid: Grillo

Årgang: 2019
Producent: Graffetta
Serverings temperatur: Rød: 17 – 19 grader

Hvid: 12 – 15 grader

Vol: 14 %
Bemærk: Indeholder sulfitter
Område

Sicilien er Italiens sydligstbeliggende vinregion og den største ø i Middelhavet, der rummer en utrolig historie og tradition – også når det kommer til vin.
Øen har tjent som en korsvej for gamle civilisationer og flere folkeslag heriblandt grækerne normannerne, spanierne, fønikerne, romerne, araberne, saracenerne og piemonteserne og har sat deres præg på øen.

Grækerne har efterladt nogle af de tydeligste spor. Fra ruinerne nær byerne Siracusa, Agrigento og Erice og de omkringliggende gode vinområder til
overleveringen af deres avancerede vindyrkningsteknikker, der blot blev tilføjet sicilianernes, allerede eksisterende teknikker, da sicilianerne, ifølge fortællinger har fremstillet vin siden 4000 f.Kr.

Faktisk har Sicilien, i mere end 2.500 år, været et betydningsfuldt centrum for middelhavsvinavl. Sicilien var engang mest berømt for sin søde Moscato di Pantelleria vine fra vulkanøen Pantelleria, mellem Sicilien og Tunesien og for den forstærket vin (hedvin) Marsala, der udelukkende fremstilles i og omkring byen, af samme navn, i det vestligste hjørne af Sicilien.
Og netop regioner med lang vin tradition, som Marsala, satte siciliansk vin på verdens (vin)kortet og vin traditioner i hver af øens regioner, fra Vittoria til Etna, er forblevet stærke.

I dag er Siciliens tørre rød- og hvidvine produceret under den regionale IGT – Terre Siciliane, Sicilia DOC eller Siciliens eneste DOCG klassifikation: Cerasuolo di Vittoria, også blandt øens internationalt berømte vine.

Vinenes oprindelse er i dag anført efter klassifikation, men før i tiden, blev Sicilien opdelt i tre dale: Val di Mazara, i den vestlige del af Sicilien, hvor historien kan dateres tilbage til fønikerne og den forstærket vin Marsala, samt flere indfødte druesorter har deres oprindelse.

Området er i dag både kendt for hedvinen Marsala, såvel som elegante rødvine og friske sprøde hvidvine, hvis karakter stammer fra højderne i Sicani-bjergene og den mineralske jordbund, som er rig på calcium carbonat.
Val di Noto, i den sydøstlige del af Sicilien, omkring byen Noto, som er kendt for deres vin tradition, der kan spores tilbage til det 17. århundrede.

Her klimaet er præget af middelhavet og jordbunden er dannet af det store Hyblean plateau, der består af mineralske lag af lava fra et forhistorisk vulkan udbrud og senere ødelæggende jordskælv.

Val Demone, i den nordøstlige del af Sicilien, hvor Europas højeste og aktive vulkan, Etna, har hjemme.
Og netop jorden omkring, nær og ved Etna, spiller en stor rolle, da områdets mest berømte vine, er fremstillet på vinstokkene fra Etnas skråninger.

Ifølge myten om den romerske vingud Bacchus, kan vinen fra dette område, nær vulkanen Etna, spores tilbage dagen, hvor Bascchus pressede den første vin mellem sine hænder. Vinstokkene på skråningerne nær Etna, gror i højder op til 1.000 meter og dermed i et køligere klima, der i kombination med vulkanens særprægede jordbund, fremtryller Siciliens fineste og fornemste aromatiske og mineralske hvid- og rødvine.
Vulkanen, klima og jordbunden, der består af vulkanske stenaflejringer, sort sand, pimpsten, fosfor og jern, giver kraft til vinen og er med til at skabe ganske særlige vine.

Dette forklarer hvorfor vinbønderne vender tilbage efter hver og ét af Etnas udbrud, selvom de ved at deres unikke vinmarker atter vil blive dækket af lava og aske, ved Etnas udbrud i fremtiden.
I dag er vin fra Sicilien både forbundet med den berømte forstærket vin/hedvin Marsala, den søde Moscato di Pantelleria vine fra vulkanøen Pantelleria og de mest sprøde, friske, fine, elegante og mineralske hvid- og rødvine, fra den vulkanske undergrund af forskellige mineraler, der dominerer øen og skaber hver deres unikke kendetegn i vinene, fra område til område eller dal til dal.
Anmeldser

I’m gonna make you an offer you can’t refuse!

Vores vine er tæske lækre og vil forføre dine smagsløg med en kombination af Syrah-druens elegance og Grillo-druens friskhed. Disse druer høstes omhyggeligt i hånden fra vinstokke, der trives i en unik sandjord rig på mineraler. Denne kombination giver vores vine både kompleksitet og dybde. Skab en uforglemmelig aften med vores sicilianske vin, der er perfekt til enhver festlig lejlighed – inklusiv din datters bryllup!

kr. 599,95

På lager