Smagekasse Fra Domaine Flo Busch

Vinen er god til:

Tapas – Pasta – Pizza – Okse – Lam
Fakta

Eventyret begynde i foråret 2018, da Florian Busch og hans hustru Paola Ponsich købet en vingård i byen Montpeyroux, der ligger i den sydfranske region AOC languedoc terrasses du larzac. I efteråret 2018 høstes de første druer og den første årgang Domaine Flo Busch er klar!

Domaine Flo Busch bygger på en filosofi om bæredygtighed og alt lige fra høst til pleje af vinstokke gøres efter gamle traditioner, med respekt for natur og biodiversitet. Udover vine dyrker Paola og Florian også urter og blomster som bruges til æteriske olier og naturmedicin.

Florian Busch er ikke fremmed som vin mager, han er søn af Clemens og Rita Busch der ejer den legendariske vingård Clemmens Busch i Mosel, Tyskland. Clemmens Busch har siden 80’erne været certificeret biodynamiske og økologisk, og har opnået 99 point af Robert Parker ved den prestigefyldte ”The Collection of the Year Award”

Område

Languedoc-Roussillon er beliggende i den sydligste del af Frankrig, mellem Rhône-regionen i nordøst og grænsen til Spanien i sydvest. Her strækker området sig langs middelshavskysten med front mod Provence, fra Coteaux du Languedoc og Muscat-distrikterne i det nordøstlige hjørne af Languedoc til Banyuls Sur Med ved grænsen til Spanien i sydvest.


Området er et arketypisk middelhavsvinland domineret af et vildt landskab, hvor vinstokke strækker sig i alle retninger, fra stejle skråninger til de store tørre sletter på det flade land mellem byerne Narbonne og Montpellier.

Det fortælles at Languedoc, der danner ramme for den nordlige del af regionen mod Rhône, var den første franske region, hvor romerne introducerede de lokale bønder for til vindyrkning og vinfremstilling, o
g siden kom de første mørke forstærket/hedvine og mousserende vine til her.
Den første forstærket vin/hedvin fremstillet efter metoden ‘Mutage’, har sin oprindelse i det sene 1200tallet, hvor lægen og filosoffen Arnaud de Villeneuve, i 1285 metoden, da han regnede ud, at gæring af vin kunne standses ved at tilføje ren druesprit.


De første bobler i vin, kan efter gamle skriftruller, føres tilbage til den sene middelalder omkring år 1531, i Limoux, hvor Benediktemunkene i Saint-Hilaire opdagede “Prise de Mousse”, der betyder skumdannelse.
Det fortælles at den lokale druesort Blanquette, spillede en rolle, da druen har tendens til ikke at gære helt igennem og dermed begynder gær kulturene at vågne ved forårets varmere grader og selv omdanne retssukkeret i vinen til alkohol, hvorved at der skabes naturlig kulsyre.

Her opstod Méthode Ancestrale, hvor fermentering stoppes tidligt i processen og vinens 2. gæring sker i flasken.
Metoden kan have været skabt ved at tilfæde, hvor køligt vintervejr har standset den 1. gæring og munkene fejlagtigt har troet at processen var gennemført og hældt vinene på flaske.

I dag er Languedoc-Roussillon den mest betydende enkeltregion i Frankrig, når det kommer til mængden af vin.

Her fremstilles alle vintyper, fra de mousserende til de forstærket/hedvin, de søde Muscat-baseret vine i Languedoc i nord og de frugtige rosé, rød- og hvidvine.
Og regionen kaldes også for Frankrigs legeplads, når det kommer til druesorter og kombinationen af dem til at skabe vinen.

Der anvendes et hav af druesorter, som kommer i spil i flere forskellige sammenhæng. Rosévinene fremstilles på samme måde som rødvin og, som udgangspunkt, på samme druesorter som områdets rødvine.

I Languedoc-Roussillon betyder det druesorterne; Grenache Noir, Syrah, Mourvèdre, Cinsault og Carignan, som man ser det i den gyldne trekant for rosévin – Provence. Og de har også ofte dybe referencer når det kommer til stil og farve stil og farve. Farven er lyserød(laksefarvet) og stilen er frugtig, ren, fyldig og tør.
Og selvom Languedoc-Roussillon bliver kaldt Frankrigs legeplads, så er det bestemt i seriøs sammenhæng. For her arbejder vinbønderne lige så hårdt og ambitiøst når det kommer til skabelsen af druer og vin. Her giver den franske vinlov blot mulighed for at være mere avantgarde og legesyg,
selvom disse ikke altid når top klassifikationen. Men de vinhuse, der tør at være det, skaber ofte lige så store vine, som de anerkendte i AOP-klassen.

Områdets magre skråninger og tørre klima, der inkludere et højt antal af solskinstimer, giver de bedste naturlige forudsætninger for skabelsen af aromatiske og koncentrerede vine, der ofte kan måle sig med andre af Frankrigs fremragende vine.
Languedoc er ofte blevet slået sammen med Roussillon og i 2016, blev både Languedoc og Roussillon kædet sammen med Midi-Pyrénées, der dannede den nye region Occitanie, som i begyndelsen og ofte stadig, bliver kaldt
Languedoc-Roussillon-Midi-Pyrénées.

Anmeldser

Smagekasse fra Domaine Flo Busch!

Nu har du mulighed for at smage 3 vine fra franske Domaine Flo Busch! Her er fokus på kærlighed til naturen og godt håndværk! Florian Busch er manden bag denne lille vingård i det sydfranske og hvis du syntes navnet virker bekendt, så er det forfi han er fra den legendariske tyske vinfamilie Clemmens Busch som har lavet vin siden 1700-tallet. Men nu er det altså blevet Florians tur! og han skuffer ikke!

Flo Busch er kun at finde i Bau’s VinButik, så det er nu du skal slå til hvis du skal smage disse 3 fantastiske vine!

kr. 699,95

Ikke på lager